U krijgt geld voor uw oude oliebollenolie

Gooi de olie niet zomaar weg!

Geld voor uw oude oliebollenolie.

Lever uw oliebollenolie in en laat het ophalen door Olthuis

Elk jaar worden er in Nederland zo'n 130 miljoen oliebollen gebakken. Dat betekent dat we met zijn allen ook miljoenen liters oliebollenolie gebruiken. Gooi die oude oliebollenolie vooral niet zomaar weg. Het is aardig wat geld waard! Heeft u een oliebollenkraam? Maak vooraf heldere afspraken. In veel gemeenten staan professionele oliebollenkramen in winkelcentra en op markten. Als u zo'n kraam hebt, wilt u liefst lekker achter elkaar doorbakken en geen tijd verliezen met ritjes naar de milieustraat. Maar u kunt ook geen vettonnen dagenlang achter de kraam laten staan. Olthuis komt uw oude olie halen wanneer ú dat wilt, en betaalt u meteen een goede prijs.

Oliebollenbakker: hou uw vetput in de gaten!

Professionele oliebollenbakker?

Hou ook uw vetput in de gaten


Vakkundige oliebollen- en banketbakkers beginnen vaak al weken van te voren met het opbouwen van een voorraad oliebollen, die ze soms invriezen ter voorbereiding van de laatste week. Bakt u veel oliebollen gedurende een wat langere periode, dan reinigt u regelmatig uw gereedschap én ververst u vaker uw olie. Voorkom ruimtegebrek en maak heldere afspraken met Olthuis Recycling. Dan komen we uw oude olie regelmatig halen, keurig volgens het afgesproken schema. Wellicht kunnen we meteen eens uw vetput inspecteren en zo nodig legen. U wilt immers juist tijdens de feestdagen geen problemen met verstopte leidingen.

Meer weten?. Bel Arjan op (0321) 381 166 of e-mail naar Sales.

Vet inleveren bij de gemeente als particulieren


De overheid stimuleert het recyclen van frituurolie door particulieren. Iedereen mag gratis zijn oude oliebollen- of patatolie inleveren bij de milieustraat. De gemeente blij, want die hebben minder vetoverlast bij de waterzuivering én extra inkomsten door de afgewerkte olie te verkopen als grondstof voor biodiesel.

Spek uw clubkas met het inleveren van oude frituurolie!

Spek uw club met olie!


Houd het hele jaar vetcollecte voor de clubkasSteeds meer verenigingen ontdekken frituurolie als inkomstenbron. Zij zamelen oude olie in voor de verkoop. Wilt u ook uw clubkas spekken met een vetcollecte? Vraag dan alle leden om hun oude frituurolie niet naar de milieustraat te brengen, maar in te leveren bij de club! Wij helpen u hier graag bij. We zetten bijvoorbeeld gratis lege vettonnen bij u neer om de olie in te verzamelen. Zodra de tonnen vol zijn, komen wij ze weer halen. Daarbij betalen wij een goede prijs voor uw olie. Alsof u ineens een oliebron hebt aangeboord! ​​​​​​​Spaar de olie van uw kantine in een vetton en vul het aan met frituurolie van uw leden. Is de vetton vol, dan neemt u contact met ons op. Wij komen het binnen twee dagen ophalen en leveren een bijdrage aan uw clubkas. En een tip: frituurolie inzamelen kan het hele jaar door!

Alle oliebollenbakkers
verzamelen


Niet alleen verenigingen die via de leden olie inzamelen, maar ook organisaties die zelf oliebollen bakken en verkopen kunnen hun oude olie aan ons kwijt. Wij hanteren tijdens de nationale vetcollecte rond de jaarwisseling geen minimumhoeveelheid. Vraag om plaatsing van een gratis vetton of giet de gebruikte olie gewoon terug in de oude blikken. Wij rijden continu rond in heel Nederland, dus kunnen we uw olie snel ophalen. Ook u betalen wij een prima prijs. Boter bij de vis.


Voor wie allemaal?

Wij halen olie op bij uiteenlopende organisaties. Denk aan oliebollenkramen, banketbakkers, snackbars en cafetaria's, poffertjeskramen, kerkgenootschappen, stichtingen, sportverenigingen, zangverenigingen, buurthuizen en zorginstellingen.

Hoog scoren in de AD oliebollentest met Olthuis tips.

Hoog scoren in de
AD Oliebollentest

Tips van de oliespecialist


Elke zichzelf respecterende oliebollenbakker hoopt op een goede recensie in de AD Oliebollentest. Daarbij is het van belang om niets aan het toeval over te laten. Van de receptuur hebben wij geen verstand, maar des te meer van olie. Onze tips: bak op de juiste temperatuur en let op dat de olie tijdens het bakken niet te sterk afkoelt, anders worden de oliebollen zompig. Breng uw beslag liefst tijdig uit de koelkast op kamertemperatuur, want 15 graden verschil scheelt enorm in de afkoeling van uw olie. Verder de olie ook niet te heet laten worden en regelmatig verversen om vervuiling en een bittere bijsmaak te voorkomen. Veel succes!

Veilig recyclen


Na het bakken de olie eerst tot een veilige temperatuur af laten koelen voor u het in een ton giet. Gebruik liefst een stevige metalen trechter en metalen blikken. De oude frituurolieblikken zijn prima. Vooral bij plastic tonnen alleen afgekoelde olie teruggieten. Lever uw oude frituurolie in of laat het ophalen door een officieel recyclingbedrijf. Dan weet u zeker dat uw oliebollenolie ook echt gebruikt zal worden voor de productie van schone biobrandstof. Voor een duurzaam nieuwjaar!

Veilig oliebollenvet recyclen. Voor een duurzaam nieuwjaar!

Uw oude oliebollenolie laten ophalen? Olthuis geeft goed geld voor oude olie.

Heeft u één minuut om dit formulier in te vullen? U ontvangt binnen 24 uur reactie (tijdens werkdagen).

OptimumOlie - duurzamer, hygiënischer, schoner en voordeliger.

Lees de brochure
Gebruikte frituurolie


Meer weten over Olthuis' innovatieve inzameling van oud frituurvet en -olie? Lees hier de brochure.

Olthuis Recyling

Duurzaam bezig

Een vraagje?..Mail naar info@olthuisrecycling.nl of whatsapp ons (binnen 24 uur reactie)