Putvet en
vette slurry recyclen

Vetputspecialist Olthuis Recycling

Putvet en vette slurry recyclen met vetputspecialist Olthuis.
U bevindt zich hier:HomeVetafscheidersVetrecycling

Een duurzame oplossing voor het putvet uit uw vetput

Als u uw vetput of vetafscheider laat reinigen, komt er een vacuümwagen met een grote slang, die de vetput leeg zuigt. Een dikke slurry van vet, water en slib verdwijnt in het reservoir. Maar wat gebeurt er vervolgens mee? Gaat het naar een stort, wordt het ergens geloosd? Bij Olthuis Recycling krijgt het vet uit uw vetput een bijzondere bestemming: het wordt gebruikt voor het produceren van schoon, duurzaam biogas. Het overgebleven water wordt terdege gezuiverd en teruggebracht in het oppervlaktewater.

Olthuis Recycling verwerkt ook vet van collega-inzamelaars.

Ook vet van collega-inzamelaars


Als specialist in de duurzame verwerking van vetstoffen is Olthuis Recycling ook een vertrouwd adres voor collega-inzamelaars, die hun ingezamelde vetten weer bij ons inleveren. Zo zijn wij een nuttige spin in een schoon vet-recycle-web dat heel Nederland omspant. Putvet kunt u bij ons komen brengen of wij komen het halen met onze ophaalservice.

Meer weten?. Bel Arjan op (0321) 381 166 of e-mail naar Sales.

Van frituurolie tot biodiesel


Olthuis Recycling is specialist in het ophalen, verzamelen en verwerken van vetstoffen als afgewerkte frituuroliën en andere plantaardige en dierlijke oliën en vetten… we halen het op en scheiden het in vetstoffen en andere materialen. De vetten worden gebruikt voor de productie van UCOME (used cooking oil methyl ester), of biodiesel. Deze brandstof veroorzaakt ruim tachtig procent minder broeikasgassen dan gewone diesel. UCOME is daarmee een van de allerschoonste alternatieve brandstoffen.

Keukenafval wordt vergist voor de productie van methaan.

Ook keukenafval
​​​​​​​geeft energieOverigens wordt ook een groot deel van de overige organische afvalstoffen gebruikt voor de productie van energie. Het wordt vergist voor de productie van het brandbare 'verrottingsgas' methaan.

Meer weten over recycling van vetputvet?


Wij geven u graag nadere informatie over een duurzame manier om uw vetput te laten reinigen en het afvalvet af te voeren. Ledigt u zelf bedrijfsmatig vetputten maar hebt u geen eigen verwerkingsfaciliteiten? Neem contact op met Olthuis Recycling voor het laten verwerken van uw putvet.

Laat uw putvet duurzaam recyclen.

Meer informatie over het legen van uw vetput?

Heeft u één minuut om dit formulier in te vullen? U ontvangt binnen 24 uur reactie (tijdens werkdagen).

OptimumOlie - duurzamer, hygiënischer, schoner en voordeliger.

Frituurolie inzamelen zonder tonnen.


Laat u regelmatig frituurolie ophalen? En hebt u genoeg van die plastic tonnen? Ontdek het innovatieve containersysteem dat de vetton overbodig maakt!

Olthuis Recyling

Duurzaam bezig

Een vraagje?..Mail naar info@olthuisrecycling of whatsapp ons (binnen 24 uur reactie)